Despre noi

         
 
        Misiune

          Asociaţia de Terapie prin Joc şi Dramaterapie din România este dedicată dezvoltării formării şi practicii terapiei prin joc şi dramaterapiei. Dorim în special să menţinem graniţele unei practici responsabile şi sigure. Suntem dedicaţi intervenţiilor pacifiste şi non-violente în rezolvarea conflictelor în şcoală, familie, la locul de muncă şi în comunitate. Credem în procesul creativ al artelor, teatrului şi jocului ca fiind fundamental în schimbarea terapeutică şi în sănătate. Credem în furnizarea de formare profesională pentru clinicieni, dar şi în formarea aptitudinilor de bază pentru persoanele implicate în zona de asistenţă medicală, îngrijire, educaţie specială şi penitenciare. Munca noastră se situează într-un context de responsabilitate faţă de mediu şi de valori şi credinţe cros-culturale.

 

 

          
      SCOPUL asociaţiei este de a pune bazele formării şi practicii terapiei prin joc şi dramaterapiei într-un context multi-cultural.
          
      OBIECTIVELE asociaţiei:
 
        1.    Să creeze standardele pentru formarea profesională şi practicarea terapiei prin joc, a dramaterapiei şi a muncii asociate.
        2.    Să furnizeze cursuri de formare în terapie prin joc, dramaterapie şi muncă asociată.
        3.    Să formeze supervizori pentru persoanele care practică terapia prin joc, dramaterapia şi munca asociată.
        4.    Să furnizeze un cod de etica şi practică şi un cod al protecţiei copilului pentru persoanele care lucrează în domeniul terapiei prin joc, al dramaterapiei şi al muncii asociate.
        5.    Să se asigure că formarea şi practicarea terapiei prin joc, a dramaterapiei şi a muncii asociate sunt non-discriminatorii din punct de vedere al rasei, sexului, culturii, dizabilităţii sau orientării sexuale.
        6.    Să pună în practică, în cadrul formării şi practicării terapiei prin joc, a dramaterapiei şi a muncii asociate, principii cros-culturale şi diversitatea etnică.
        7.    Să sprijine crearea ocupaţiilor de terapeut prin joc, dramaterapeut, lucrător prin arte combinate, lucrător prin joc, lucrător prin dramă, a fişei de post corespunzătoare şi a condiţiilor adecvate de angajare şi muncă.
        8.    Să sprijine crearea de locuri de muncă pentru terapeuţii prin joc şi dramă şi pentru lucrătorii asociaţi.
        9.    Să creeze proiecte, împreună cu terapeuţii prin joc şi dramă şi cu lucrătorii asociaţi, pentru copiii şi adulţii aflaţi în situaţii de risc.
      10.   Să realizeze munca de prevenţie în şcoli şi comunităţi.
      11.   Să realizeze munca terapeutică şi creativă cu următoarele categorii: persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi, persoane cu probleme de sănătate mintală, deţinuţi, copii în situaţii de risc, adolescenţi cu dificultăţi comportamentale şi sociale, grupuri de femei, mame şi copii, persoane cu tulburări din spectrul autistic (incluzând sindromul Asperger), copii cu tulburări de ataşament, persoane cu tulburări de adicţie, persoane din medii cu violenţă domestică, persoane cu tulburări de alimentaţie, persoane cu tulburări cauzate de pierdere şi doliu.
       12.   Să creeze noi arii de aplicare a  terapiei prin joc, dramaterapiei şi a muncii asociate, precum organizaţiile, media şi mediul de afaceri.
      13.   Să sprijine şi să dezvolte cercetarea în domeniul terapiei prin joc, dramaterapiei şi a muncii asociate.
      14.   Să promoveze  terapia prin joc, dramaterapia şi  munca asociată prin conferinţe şi publicaţii.
      15.   Să creeze o editură pentru publicarea de cărţi şi jurnale.
      16.   Să aplice pentru finanţări pentru proiecte ce se încadrează în statutul său.
      17.   Să coopereze cu instituţiile de stat şi organizaţiile nonguvernamentale pentru formarea personalului şi pentru dezvoltare.
     18.   Să colaboreze cu alte organizaţii terapeutice din România.
     19.   Să colaboreze cu organizaţii similare din străinătate.
%d blogeri au apreciat: